A tenisz programokról

Egyéni óra: Az egyéni óra olyan teniszoktatási forma, ahol egy edző egy pályán egy tanítvánnyal foglalkozik. Nagyon hatékony, de viszonylag költségesebb tanulási forma, hiszen egy személynek kell állnia a pályadíjat és az edzői díjat is.

Ovis tanfolyam: A 4 – 8 éves korosztálynak szóló tenisz foglalkozások. Játékos foglalkozás, mini – tenisz eszközökkel.

Tenisztanfolyam: a tenisztanfolyam olyan tanulási forma, ahol több személy egy vagy több pályán egy vagy több edző vezetésével tanulja meg a tenisz mozgásanyagát. Itt az edző figyelme többfelé oszlik, és a résztvevők a feladatokat nem mindig az edzővel, hanem egymással, vagy egyénileg gyakorolják. Szervezett edzésvezetés mellett ez is lehet hatékony, viszont kevésbé költséges. A tanfolyami csoportokat általában kor és tudásszint szerint csoportosítják.

Tenisztábor: az iskolai szünetekben szervezett teniszprogram gyermekek számára. Általában napközis tábor jellegűek, tehát 8.00 – 16.00 – ig tartó elfoglaltságot jelentenek, napi több óra teniszezéssel, és egyéb szabadidős programokkal. Természetesen léteznek más időbeosztással, „ottalvós” táborok is.

Edzőtáborok versenyzőknek: az iskolai szünetek során szervezett programok tenisz versenyzőknek. Napi 3 – 6 óra teniszedzés mellett sor kerül a kondicionális képességek fejlesztésére is, sőt szervezéstől függően kiegészülnek sportpszichológiai, sportelméleti foglalkozásokkal is.

Versenyzőképző edzésprogramok: olyan csoportos foglalkozások, ahol teniszversenyzőket készítenek fel a minél eredményesebb szereplés érdekében. Jellemző a sok óraszám, mindennapos edzések.

Videokamerás edzés: a videókamerás edzés a technika javításának egy igen hatékony eszköze. A lényege, hogy a problémás ütéseket játék közben videókamerára rögzíti egy harmadik személy. Az edzővel való elemzés is feltáró erejű lehet a játékos számára, de a legjobb,ha az így készült videófilmet egy speciális mozgáselemző programban feldolgozzák, és jól láthatóvá teszik a mozdulatban a hibákat. Javasoljuk bevetni olyan makacs, nehezen javítható hibák esetén melyek kijavítása sok heti „szenvedést” jelent a sportolónak, például egy rosszul rögzült mozdulat kijavításánál.

Konferenciák, előadások: Edzőknek, szülőknek, teniszezőknek, szakembereknek szóló konferenciák, előadások.

Néző csalogató: Számos teniszeseményt rendeznek hazánkban, ahol módunkban áll magas színvonalú teniszjátékot nézni. Legyen az hazai bajnokság, vagy éppen WTA torna, a tenszirajongóknak kellemes kikapcsolódást jelenthet.

Tenisz holiday: Teniszezéssel egybekötött nyaralási lehetőség.

Csapattag toborzó: Ha kedved van teniszezőként egy csapat tagjává válni, és csapatoddal csapatbajnokságokon indulni, akkor itt megtalálhatod a neked való csapatot.

Tenisz – party: A teniszklubok által szervezett közösségi programok teniszezéssel, összekötve, vagy anélkül. Bográcsozás, evés, ivás, kacagás, móka! : )